Kinezi znaju kako: Uradite OVO i novac će se prosto “lijepiti” za vas

Prema drevnoj kineskoj umetnosti uređenja prostora feng šuiju, ukoliko u jugoistiočni dio vašeg doma postavite određene predmete, promijenićete energiju vašeg životnog okruženja i privući ćete bogatstvo i blagostanje.

Svi već znaju za figurice poput Bude sa zlatnom šipkom i tronoge žabe sa novčićem u ustima, bi trebalo da privuku pare u vaš dom ili radni prostor, a evo još nekoliko načina prizovete novac bogatstvo…

1. “Obojite” se

Ljubičasta, crvena i zelena boja podstiču energiju blagostanja u životnom prostoru. Jedan od načina da ovo postignete jeste da u staklenu činiju (postavljenu u jugoistočni dio stana) stavite neki poludragi kamen u ovim bojama – ljubičasti ametist, crveni karneol ili zeleni žad. Druga varijanta je da taj ugao obojite u jednu od ovih boja ili da ga osvijetlite lampom koja daje zelenu, ljubičastu ili crvenu svjetlost. Lava lampe u ovim bojama se, takođe, preporučuju zbog “pokretljive smjese”, jer po feng šuiju svi elektronski predmeti i oni koji se “kreću” pomažu da novac cirkuliše u vašem životu.

2. Zlatna ribica za zlato u kući

Akvarijum sa zlatnim ribicama je idealno rješenje za privlačenje energije bogatstva, ako ga držite u jugoistočnom dijelu vašeg stana. Prema feng šuiju, najpovoljnija je kombinacija od osam ribica zlatne ili narandžaste boje i jedne u crnoj boji. Naime, broj osam predstavlja izobilje i bogatstvo prema kineskom verovanju. Crna riba u akvarijumu bi trebalo simbolično da “upije” bilo kakvu vrstu nesreće koja vam je namijenjena.

3. Novcem privucite novac

Preporučuje se da pravi novac, kao i predmete od zlata, postavite u jugoistočni dio vašeg doma. Činija sa starim ili stranim metalnim novcem takođe će pojačati energiju koja privlači bogatstvo. Ukoliko imate lažan novac (što su apoeni veći – to bolje), obavezno ga uramite i zakačite na zid! Može vam poslužiti i novac od neke društvene igre, kao što je monopol. Stavite ga u činiju i s vremena na vrijeme mijenjajte novčanice. Cirkulisanje novca, pa makar i lažnog, privući će bogatstvo u vaš dom.

4. Izbacite “mrtvo” cvijeće

Biljkom novca po drevnoj kineskoj umetnosti uređenja prostora smatra se krasula, poznata i kao japansko drvo. Stavite saksiju u jugoistočni kutak stana i vodite brigu o biljki. Redovno je zalivajte, odstranjujte uvelo lišće, a ukoliko je potrebno mijenjajte joj zemlju… U slučaju da vam japansko drvo ugine, obavezno ga zamijenite novim. Uvelo, suvo cvijeće ili suve grane se nikako ne preporučuju, jer emituju mrtvu energiju i privlače lošu sreću. Takođe, nije poželjno da držite kaktuse, biljke sa špicastim listovima, bonsai drveće (ili druge biljke patuljastog rasta), jer ne donose dobru energiju u vaš životni prostor.

5. “Očešite” se o tuđe bogatstvo

Postavite fotografije bogatih i uspješnih ljudi, figurice, nakit ili umetnička dijela koja simbolizuju bogatstvo i luksuz u jugoistočni deo vašeg doma. Postoji pregršt simbola koji privlače bogatstvo, a na vama je da odaberete – to može da bude maketa luksuznog auta, slika raskošne vile, figura drvenog brodića koju ćete napuniti nakitom ili novcem, pa čak i fotografija čoveka koji se popeo na najviši vrh na svetu… Sve što po vašem mišljenju znači “imati sve”, dolazi u obzir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *